12 bitar

Du behöver

  • 250 g kyld smördeg
  • 150 g färskost med smak av grillad paprika
  • 6 strimlade soltorkade tomater
  • 10 färska basilikablad
  • 1 ½ dl riven lagrad ost

Pensling

1 ägg
1 tsk sesamfrön

Garnering

½ dl crème fraîche
6 skivor parmaskinka
basilikablad

Ugn: 200°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen plant och bred på färskosten. Strimla tomater och basilikablad och strö över osten.

2

Rulla ihop rullen från långsidan, som en rulltårta. Lägg med skarven nedåt i en långpanna med bakplåtspapper.

3

Pensling: Pensla rullen med ägg och strö på sesamfrön.

4

Grädda strax under ugnens mitt i 20–22 minuter eller tills rullen fått fin färg. Låt svalna. Skär i bitar.

5

Garnering: Vispa crème fraichen hårt med elvisp. Klicka ut lite på varje bit.

6

Dela skinkskivorna och lägg på dem tillsammans med basilika.