Du behöver

  • 140 g bacon
  • 250 g körsbärstomater
  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 st romansallad
  • basilika

Caesarpotatis

1 kg färskpotatis
2 msk olivolja
salt och peppar

Dressing

1 st ägg
1 msk kapris
1 st vitlöksklyfta
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
2 dl rapsolja
50 g riven parmesanost

Ugn: 225°

Gör så här

1

Caesarpotatis: Tvätta och dela potatisen. Blanda med olja, salt och peppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i 30 minuter.

2

Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på papper.

3

Dressing: Mixa ägg, kapris, vitlök, vinäger och senap. Tillsätt olja och mixa till en sås. Rör i ost och smaka av.

4

Grilla tomaterna tills de blivit mjuka.

5

Putsa köttet och krydda med salt och chiliflakes. Grilla runt om tills det fått fin färg. Grilla indirekt tills innertemperaturen är 67°. Låt vila i 10 minuter.

6

Lägg upp potatis, bacon och romansallad på ett fat. Krossa tomaterna lätt och lägg dem bredvid. Ringla över lite dressing. Skiva upp köttet och lägg det bredvid. Strö över basilika.