4 stycken
Du behöver
- 1 aubergine
 - 1 tsk salt
 - 400 g penne
 - 2 vitlöksklyftor
 - 1 gul lök
 - 2 msk olivolja, 1 + 1
 - 400 g krossade tomater
 - salt och peppar
 - 1 dl pastavatten
 - ½ kruka basilika, hackad
 - 125 g mozzarella
 - 75 g salami
 
Gör så här
1
Tärna auberginen. Strö över salt och låt dra i 10 minuter.
2
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet.
3
Skala och hacka vitlök och lök. Fräs mjuka i olja. Tillsätt krossade tomater och småkoka i 5 minuter.
4
Torka av auberginen och stek den i olja tills den fått lite färg. Lägg ner den i tomatsåsen och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
5
Blanda pastan med såsen, pastavattnet och basilika.
6
Lägg upp i djupa tallrikar och blanda ner mozzarellan i bitar och strimlad salami.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






