20 stycken

Du behöver

  • 2 st påsar saffran á 0,5 gram
  • 2 tsk kokande vatten
  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl strösocker

Vaniljkräm

1 dl vispgrädde
1.5 dl mjölk
1 st ägg
1 msk potatismjöl
1 msk strösocker
2 msk vaniljsocker

Garnering

florsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda saffran med vatten och låt dra i 30 minuter. Hacka samman smör, mjöl, potatismjöl och socker till en grynig massa. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt degen vila svalt i 30 minuter.

2

Vaniljkräm: Blanda grädde, mjölk, ägg, potatismjöl och socker i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna. Tillsätt vaniljsocker.

3

Smörj hjärtformar. Kavla ut degen och klä formarna med den. Lägg i en klick vaniljkräm.

4

Täck med ett lock av degen och tryck till kanterna väl. Ställ formarna på en plåt och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

5

Låt kakorna svalna i 10 minuter innan de försiktigt stjälps upp.

6

Garnering: Sikta över florsocker.