4 portioner
Du behöver
- 300 g pumpa, vältvättad
 - 3 msk olivolja + extra till formen
 - salt och peppar
 - 280 g pasta, 4 portioner, t.ex. skruvar, rigatoni eller penne
 - 1 burk béchamelsås, ca 500 g
 - 2 dl grädde
 - 150 g riven ost t ex cheddar
 - 25 g rucola
 
Garnering
2 msk hackad bladpersilja
Ugn: 225°
Gör så här
1
Tärna pumpan. Blanda pumpa och olivolja på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter.
2
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen.
3
Blanda i bechamelsås och grädde. Koka upp under omrörning.
4
Blanda i ost, rucola och den rostade pumpan. Smaka av med salt och peppar.
5
Häll pastan i en oljad ugnssäker form och gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
6
Garnering: Garnera med persilja.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            







                            
                            
                            
                            
                            
                            
När man ska tillaga pumpan bör den vara mogen. Knacka lätt på skalet – om den är mogen hörs en dov och ihålig klang.