4 portioner

Du behöver

  • 700 g torskfilé färsk eller fryst
  • salt och peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 st uppvispade ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör

Chilipicklad gurka

1 st stor gurka
1 dl ättiksprit 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 msk chiliflakes

Potatismos

400 g mjölig potatis
1 dl mjölk
100 g smör
salt och vitpeppar

Citronmajonnäs

1.5 dl majonnäs
rivet skal + saft av 1 citron
2 msk finhackad dill

Gör så här

1

Chilipicklad gurka: Skiva gurkan tunt. Blanda ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och tillsätt chiliflakes. Häll lagen över gurkan.

2

Potatismos: Koka potatisen i lättsaltat vatten. Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av vattnet, tillsätt mjölkblandningen lite i taget och mosa. Smaka av med salt och vitpeppar.

3

Tina frysta filéer och torka av med hushållspapper. Krydda med salt och peppar runt om. Dela färsk fisk i fiskpinnestora bitar.

4

Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.

5

Stek fiskpinnarna gyllene i smör 3–4 minuter per sida.

6

Citronmajonnäs: Blanda samtliga ingredienser och servera majonnäsen till.