4 portioner
Du behöver
- 300 g linguine
 - 1 citron
 - 3 msk senap
 - 2 msk flytande honung
 - 4 msk olivolja
 - salt och svartpeppar
 - 2 dl hackade örter t ex dill, timjan och persilja
 - 300 g rensad varmrökt lax, i bitar
 - 12 stora kapris
 
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2
Finriv det yttersta gula skalet på citronen och spara till topping. Pressa saften ur halva citronen.
3
Blanda senap, citronsaft och honung. Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.
4
Låt pastan rinna av i ett durkslag. Blanda pastan med örterna.
5
Fördela pastan i djupa tallrikar. Lägg på lax och ringla över såsen. Toppa med citronskal och kapris. Peppra.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






