4 portioner
Du behöver
- 1 kg blandade tomater
- 2 röda paprikor
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- ¼ st rotselleri
- 3 msk olivolja
- 3 kvistar timjan
- 1 l vatten
- 2 tsk sambal oelek
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Garnera med
timjan
Servera med
crème fraîche
basilikakikärter
bröd
Ugn: 175°
Gör så här
Dela tomaterna. Tärna paprikorna och löken. Skala vitlöksklyftorna. Skala rotsellerin och dela i mindre bitar.
Fördela allt i en bakplåtspappersklädd långpanna. Ringla över olivolja och lägg på timjan. Rosta strax under ugnens mitt i ca 1 timme.
Ta ut plåten och ta bort timjankvistarna. Lägg grönsakerna i en rymlig kastrull och mixa med en stavmixer. Häll på vattnet och låt allt koka upp. Tillsätt sambal oelek.
Basilikakikärter: Låt kikärterna rinna av i en sil. Blanda dem med pesto.
Smaka av med salt och peppar. Garnera med timjan och servera med en klick crème fraiche, basilikakikärter och en bit rostat bröd.