Du behöver
- 300 g nötter och frön
 - 300 g torkad frukt
 - 1 tsk salt
 - 2 dl rågmjöl
 - 4 dl vetemjöl
 - 5 dl filmjölk
 - 1 tsk bikarbonat
 - 1 dl mörk sirap
 
Ugn: 175 grader
Gör så här
1
Hacka nötterna grovt och strimla frukterna. Blanda nötter, salt, råg och vetemjöl.
2
Blanda filmjölk och bikarbonat. Rör ner i de torra ingredienserna samt sirap och frukt. Rör till en jämn smet.
3
Häll smeten i en smord brödform, ca 1 ½–2 liter. Klä formen med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 2 timmar. Får brödet för mycket färg, täck med folie.
4
Tag ut brödet ur formen och låt svalna i handduk.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






