12 bitar
Du behöver
- 250 g smör
- 250 g mörk choklad
- 3 dl kaffe nybryggt
- 2 ägg
- 3 ½ dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- ½ dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
Glasyr:
1,5 dl vispgrädde
½ dl mjölk
½ dl ljus sirap
200 g mörk choklad
Garnering:
75 g vit choklad
physalis
Ugn: 150°
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladen i bitar och låt smälta under omrörning. Blanda i kaffet och häll allt i en stor skål.
Rör i äggen. Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme. Låt kakan svalna.
Koka upp grädde, mjölk och sirap i en kastrull. Ta den av värmen och rör i hackad choklad. Rör om tills den smält.
Bred glasyren över kakan och låt den halvstelna. Smält den vita chokladen över vattenbad. Spritsa den ovanpå glasyren i ringar. Dra försiktigt med en tandpetare inifrån och ut så det ser ut som ett spindelnät. Låt glasyr och choklad stelna. Garnera med physalis.









































