24 stycken

Du behöver

  • 100 g smör
  • 150 g rumsvarmt jordnötssmör
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Garnering:

75 g ljus choklad
24 polly
10 g vit choklad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Rör ihop smör, jordnötssmör, farinsocker och vaniljsocker till en smet. Blanda i ägget och sedan mjöl och bakpulver.

2

Rulla 24 bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till lätt och grädda i ca 10 minuter. Tryck en fördjupning mitt i de nygräddade kakorna när de är varma. Använd skaftet på en träslev. Låt kakorna svalna.

3

Smält chokladen över vattenbad. Spritsa åtta ben på varje kaka. Lägg en polly i varje kaka. Gör ögon på godisen med hjälp av lite smält vit choklad.