24 stycken
Du behöver
- 100 g smör
- 150 g rumsvarmt jordnötssmör
- 1 ½ dl farinsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Garnering:
75 g ljus choklad
24 polly
10 g vit choklad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rör ihop smör, jordnötssmör, farinsocker och vaniljsocker till en smet. Blanda i ägget och sedan mjöl och bakpulver.
2
Rulla 24 bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till lätt och grädda i ca 10 minuter. Tryck en fördjupning mitt i de nygräddade kakorna när de är varma. Använd skaftet på en träslev. Låt kakorna svalna.
3
Smält chokladen över vattenbad. Spritsa åtta ben på varje kaka. Lägg en polly i varje kaka. Gör ögon på godisen med hjälp av lite smält vit choklad.










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            