12 stycken
Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk kakao
- ½ tsk salt
- 1 ¾ dl strösocker
- 1 ¾ dl rapsolja
- 1 ägg
- 1 msk röd hushållsfärg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ¼ dl filmjölk
- ¾ tsk bikarbonat
- 1 tsk vitvinsvinäger
Frosting:
100 g färskost
100 g smör rumsvarmt
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Hallonsås:
100 g hallon
1 dl strösocker
Ugn: 175°
Gör så här
Blanda mjöl, kakao och salt. Vispa samman socker, olja, ägg, hushållsfärg och vaniljsocker till en smet.
Vispa i mjölblandningen och filmjölk. Rör ut bikarbonaten i vinäger, det bubblar, och rör ner i smeten. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
Vispa färskost och smör fluffigt med elvisp. Vispa i florsocker och vaniljsocker och fortsätt vispa tills frostingen är fluffig. Spritsa den på muffinsen.
Koka ihop hallon och socker tills det börjar tjockna. Sila bort kärnorna och låt svalna. Ringla försiktigt lite hallonsås över kakorna vid servering.











































