Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 0.5 msk bakpulver
- 0,25 tsk salt
- 1 msk vallmofrö
- 75 g smör
- 1.5 dl mjölk
Pensla med:
1 st ägg
vallmofrö
Ugn: 225°
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200°.
2
Lägg vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, salt, vallmofrö och kallt smör i bitar i en matberedare och kör till en smulig massa
3
Tillsätt mjölken och mixa ihop till en deg.
4
Tippa ut degen på lätt mjölat bakbord och tryck eller kavla ut den till en ca 2 cm tjock platta. Ta ut runda scones med ett glas eller kakmått.
5
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strössla med vallmofrön.
6
Grädda i ca 15 minuter tills de fått vacker färg. Ät sconesen ljumma med marmelad eller smör.
Lite grövre scones som går snabbt att svänga ihop. Vallmofrön ger en härligt nötig smak till bullarna!