Du behöver
- 100 g smör
 - 2 st ägg
 - 2 dl strösocker
 - 1 msk vaniljsocker
 - 3 dl vetemjöl
 - 1 tsk bakpulver
 - 4 st bittermandlar
 - 10 st plommon
 - 2 msk rörsocker
 - 2 msk mandelspån
 
Servera med:
grädde eller vaniljkesella
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten tillsammans med rivna bittermandlar och smör.
2
Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Dela plommonen och ta bort kärnan. Lägg dem med kupiga sidan upp i smeten. Strö över socker och mandelspån.
3
Grädda i ca 45 minuter tills smeten stelnat. Servera avsvalnad med grädde eller vaniljkesella.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






