8–10 bitar
Du behöver
- kavring, ett helt bröd, ca 750 g
Fyllning:
200 g gorgonzola
250 g kesella
50 g valnötter
100 g rökt skinka
2 dl torkade fikon, fintärnade
Garneringskräm:
200 g philadelphiaost
1 dl lätt crème fraiche
Garnera med:
solroskärnor
rökt skinka
färska fikon
jordgubbar
vindruvor
valnötter
Gör så här
Kantskär brödet och skär 6 skivor på längden.
Fyllning: Mixa ihop gorgonzola och kesella. Hacka nötter och skinka och blanda ner. Vänd sist ner fikonen.
Lägg 2 bröd bredvid varandra. Bred på hälften av fyllningen. Lägg på ett lager bröd och ytterligare ett lager fyllning. Avsluta med ett lager bröd.
Garneringskräm: Blanda Philadelphiaost och crème fraiche och bred runt kanterna och på toppen. Täck tårtan med plast. Låt vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.
Vid servering: Täck kanterna med solroskärnor. Garnera tårtan med skinka, fikonklyftor, jordgubbar, vindruvor och valnötter.