Du behöver
- 100 g smör
 - 2 st ägg
 - 1.5 dl strösocker
 - 1.25 dl vetemjöl
 - 1 tsk bakpulver
 - 2 tsk vaniljsocker
 - 2 st äpplen
 - 0.5 tsk kanel
 
Tosca:
                                                              50 g smör
                                                              0.75 dl strösocker
                                                              50 g mandelspån
                                                              1 msk vetemjöl
                                                              1 msk mjölk 
Ugn: 175°/200°
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör ner i smeten tillsammans med det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Fördela klyftorna över smeten och strö över kanel. Grädda i nedre delen av ugnen på 175° i 25 minuter.
Tosca: Smält smör och socker i en kastrull. Rör i mjöl och mandelspån. Tillsätt mjölken och värm under omrörning. Skeda försiktigt toscasmeten över kakan. Grädda klart på 200°, ca 10 minuter.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






