Du behöver

  • grönsallad
  • 1 st rödlök liten, hackad
  • 3 msk gräslök hackad
  • 1.5 kg varmrökt lax hel lax

Krämig pepparrotspotatis:

1 kg färskpotatis
2 st äggulor
1 tsk citronsaft pressad
2 tsk dijonsenap
1 dl dill hackad
1.5 dl rapsolja
2 msk pepparrot riven
2 msk vatten
flingsalt
vitpeppar nymald

Garnera med:

1 st citron

Gör så här

1

Krämig pepparrotspotatis: Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen kallna. Skär potatisen i bitar. Mixa äggulor, citronsaft, senap och dill, gärna med mixerstav. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock kräm. Blanda i pepparrot och vatten. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner potatisen.

2

Lägg upp salladen och strö över rödlök och gräslök. Lägg på fisken och garnera med citron.