Du behöver
- 200 g pasta t ex skruvar
- 2 msk vit balsamvinäger
- 3 msk olivolja
- 25 g rucola
- 1 msk dijonsenap
- g salt
- tsk peppar
- 500 msk kyckling filé
- 1 g grillkrydda
- smör eller margarin
- äpple
- körsbärstomater
- salladshuvud
- 0,5 rödlök
Garnera med:
persilja
Gör så här
1
Koka pastan enligt förpackningen. Låt den rinna av. Mixa vinäger, olja och rucola. Rör i senap och krydda med salt och peppar. Blanda pastan med dressingen och låt den svalna.
2
Krydda kycklingen med grillkrydda, salt och peppar och bryn runt om i smör i stekpanna. Stek klart på låg värme under lock. Låt svalna.
3
Skär kycklingen tunna skivor. Skölj, kärna ur och dela äpplet i bitar. Dela tomaterna och riv salladen i bitar. Skala och skiva löken tunt.
4
Blanda sallad, tomater, äpple och lök med pastan. Lägg i en skål och toppa med kycklingen. Strö på persilja.