Du behöver
- 1 st gul lök
 - 2 st morötter
 - 1 msk smör eller margarin
 - 1 st citron skal och pressad saft
 - 2 dl vatten
 - 1 st fiskbuljongtärning
 - 2 dl vispgrädde
 - 1 msk maizena redning
 - salt peppar
 - 400 g laxfilé
 - 2 dl ärter
 - 0.5 dl hackad dill
 - 150 g skalade räkor ca 400 g oskalad vikt
 
Servera med:
                                                                potatis                       kokt
                                                                sallad
                                    
Gör så här
1
                Skala och hacka löken fint. Skala och strimla morötterna. Fräs lök och morötter i en stor gryta med smör.
            
2
                Skala av det gula skalet på citronen med potatisskalare. Tillsätt citronskal, citronsaft, vatten och buljongtärning till grytan och koka upp. Tillsätt grädden och koka i 5 minuter. Red av och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
            
3
                Skär laxen i tärningar. Tillsätt lax och ärter och låt sjuda, ca 5 minuter, tills laxen är klar. Rör i dill och skalade räkor. Servera med potatis och sallad.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






