Du behöver
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 dl kokosflingor
- 0.5 dl strösocker
- 150 g smör
Fyllning:
2 dl svarta vinbär
3 st ägg
1 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
0.5 st citron rivet skal
Garnera med:
florsocker
citronzest
svarta vinbär
Ugn: 200º
24 bitar
Gör så här
1
Mät upp mjöl, kokos, socker och smöret i bitar i skålen till matberedaren. Kör till en smidig deg.
2
Tryck ut degen i en ugnsfast form med bakplåtspapper, ca 23×30 cm. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
3
Fyllning: Mixa vinbären med en mixerstav. Vispa samma ägg och socker i en annan skål. Tillsätt majsstärkelse, vaniljsocker, citronskal och de mixade vinbären.
4
Bred ut fyllningen över den förgräddade kakan. Grädda tills fyllningen stannat, ca 15 minuter. Låt kakan svalna.
5
Lyft upp kakan ur formen och skär den i rutor. Förvara rutorna i en burk med lock i kylen. Sikta över florsocker vid serveringen och garnera gärna med citronzest och svarta vinbär.