Du behöver

Brödet räcker till en tårta som det blir 10-12 bitar av

Det här behövs till brödet:

9 dl vetemjöl ca 540 g
1 dl grahamsmjöl ca 60 g
1.5 tsk salt
1 tsk strösocker
2 msk smör- & rapsolja Arla
4.5 dl mjölk 37º
50 g jäst

Ugn: 225º

Fyllning 1:

2 burk tonfisk i vatten
3 st ägg hårdkokta och hackade
0.5 dl lättmajonnäs
1 dl keso naturell mini
2 msk chilisås
0.5 dl hackad dill
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
0.5 krm kajennpeppar

Fyllning 2:

2 st morötter grovrivna
2 st syrliga äpplen grovrivna
1 st röd paprika tärnad
0.5 dl lättmajonnäs
1.5 dl matyoghurt
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 msk citron pressad saft
1 tsk citronskal rivet

Ostkräm:

500 g mascarponeost
1 dl minifraiche
0.5 dl citron pressad saft
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald

Garnering:

1 st isbergssalladhuvud finstrimlad
12 skiva lufttorkad skinka
1.5 dl svarta oliver
rädisor hackade
färsk basilika

Gör så här

1

Gör så här för att göra brödet: Blanda båda mjölsorterna, salt, socker och jäst i beredningsskålen, med plastkniven monterad, i matberedaren.

2

Gör två avtryck med ett matskedsmått i mjölet och fyll dem med smör & rapsolja.

3

Tillsätt mjölken och arbeta ihop degen kraftigt i minst 2 minuter.

4

Smörj en rektangulär form, ca 25×30 cm, med smör. Ta upp degen ur beredningsskålen och platta ut den i formen med mjölade händer.

5

Täck med bakduk och låt brödet jäsa, ca 20 minuter.

6

Grädda brödet i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt det kallna på galler. Skär sedan bort kanterna och dela brödet i tre bottnar.

7

Fyllning: Blanda fyllningarna och bred fyllning 1 på understa brödlagret och fyllning 2 i nästa. Lägg bröd överst.

8

Blanda mascarponeost med minifraiche, citronsaft, salt och peppar till ostkrämen.

9

Bred ostkrämen runt om och ovanpå smörgåstårtan. Så här långt kan du förbereda smörgåstårtan.

10

Garnera tårtan som på bilden.