Du behöver
- 600 g laxfilé
 - 1 tsk salt
 - 1 tsk malen ingefära
 - 1 tsk farinsocker
 - 1 msk pressad limesaft
 - 1.5 st vitlöksklyftor
 - 2 dl vispgrädde
 - 1 st wokgrönsaker ca 500 g
 
Dressing:
                                                              1 msk wasabi                       pulver
                                                              1 tsk fransk senap
                                                              4 msk matolja
                                                              2 tsk vinäger 
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Skär den skinn- och benfria laxfilén i 4 lika stora bitar. Lägg dem i en smord eldfast form.
            
2
                Skala och finhacka vitlöken. Krydda laxen med vitlök, salt, ingefära, farinsocker och limesaft. Häll över grädden.
            
3
                Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 15 minuter.
            
4
                Blanda samman alla ingredienserna till dressingen. Hittar du inte wasabi-pulvret så smaksätt med fransk osötad senap i stället.
            
5
                Stek grönsakerna enligt förpackningens anvisningar i lite matfett. Droppa över lite av dressingen och bjud resten till.
            
6
                Garnera eventuellt laxen med färsk koriander.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






