Du behöver
- 600 g torskfilé färsk eller tinad fryst
- 1 tsk salt
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
- 1/2-1 st pepparfrukt eller 1
- 1 msk smör eller margarin
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk pressad citron
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 st burk kokosmjölk
- kryddor färska
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och klyfta löken. Kärna ur och strimla paprikan och pepparfrukten. Fräs grönsakerna i smör i en låg gryta.
2
Rör i ingefära, gurkmeja, citronsaft och smulad buljongtärning. Häll i kokosmjölken och koka upp.
3
Salta fisken och lägg ner den i såsen. Sjud på svag värme under lock i ca 5-7 minuter.
4
Smaka av med salt om det behövs. Strö över klippt kryddgrönt och servera med kokt ris eller potatis och någon grönsak.