Du behöver

  • 600 g torskfilé färsk eller tinad fryst
  • 1 tsk salt
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 1/2-1 st pepparfrukt eller 1
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st burk kokosmjölk
  • kryddor färska

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och klyfta löken. Kärna ur och strimla paprikan och pepparfrukten. Fräs grönsakerna i smör i en låg gryta.

2
Rör i ingefära, gurkmeja, citronsaft och smulad buljongtärning. Häll i kokosmjölken och koka upp.

3
Salta fisken och lägg ner den i såsen. Sjud på svag värme under lock i ca 5-7 minuter.

4
Smaka av med salt om det behövs. Strö över klippt kryddgrönt och servera med kokt ris eller potatis och någon grönsak.