Du behöver
- 200 g äggnudlar
 - 1 st paprika
 - 1 st bambuskott burk strimlade
 - 3.5 st salladslökar
 - 100 g champinjoner färska
 - 1/2-1 st röd chili
 - 1 st burk kokosmjölk
 - 2 msk fisksås
 - 0.5 msk råsocker
 - 300 g laxfilé skinn- och benfri
 - 1 msk japansk soja
 - 0.5 msk pressad limesaft
 - 0.5 msk ingefära riven
 
Tillbehör:
lime
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Spola dem i kallt vatten och låt dem rinna av.
            
2
                Blanda samman soja, limesaft och riven ingefära till en marinad i en skål.
            
3
                Skär laxen i tärningar. Lägg tärningarna i sojamarinaden och låt dem marineras medan du gör woken färdig.
            
4
                Kärna ur och strimla paprikan. Låt bambuskotten rinna av. Ansa och strimla salladslöken. Ansa och skiva svampen. Kärna ur chilin och ta bort hinnorna. Finhacka den.
            
5
                Fräs paprika, bambuskott, lök, svamp och chili i lite matfett i en wok eller i en stor stekpanna tills vätskan har “kokat” in.
            
6
                Tillsätt kokosmjölk, fisksås och råsocker. Låt allt koka upp.
            
7
                Stek laxen försiktigt i lite matfett så att den inte faller sönder.
            
8
                Lägg nudlarna i woken och rör om. Tillsätt laxkuberna och låt allt bli genomvarmt. Bjud limeklyftor till.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






