Du behöver

  • 300 g bröd t
  • 75 g smält smör eller margarin

Fyllning:

5 st hårdkokta ägg
200 g lax rökt
1 dl klippt gräslök
2 msk senap
2 dl crème fraîche gärna lätt
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar

Garnering:

stenbitsrom röd
avokado
citron
dill

Det här behövs för ca 8 port:

Gör så här

1
Smula brödet fint i matberedaren eller finhacka det för hand. Blanda med fett och tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2
Skala och hacka äggen. Finhacka lax och gräslök. Blanda hacket med senapen.

3
Blanda ner röran i creme fraiche, rör inte för mycket om du har valt lätt creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.

4
Lägg fyllningen i formen, jämna ytan och täck med plastfolie. Låt stå i kylen i minst 2 timmar.

5
Garnera som på bilden eller efter egen fantasi.