Du behöver
- 1 st färdiga portionspajsskal
 - 500 g rabarber
 - 1 dl socker
 - 1 tsk potatismjöl
 
Vaniljkräm:
                                                              1.5 dl vispgrädde
                                                              1 st äggula
                                                              0.5 msk socker
                                                              0.5 msk potatismjöl
                                                              0.5 msk vaniljsocker 
Maräng:
                                                              2 st äggvitor
                                                              1 dl socker 
Ugn: 250°
Det här behövs:
Gör så här
1
                Gör pajskalet enligt receptet  och förgrädda det.
            
2
                Ansa rabarbern i 2-3 cm långa bitar. Lägg dem i en eldfast form. Blanda samman socker och potatismjöl. Fördela det över rabarbern. Täck formen.
            
3
                Ställ formen mitt i ugnen och låt rabarbern mjukna ca 20-25 minuter. Ta ur formen, låt rabarbern kallna och sila ifrån saften.
            
4
                Vispa samman grädde, socker, äggula och potatismjöl i en kastrull. Låt det sjuda försiktigt under oavbruten vispning tills krämen tjocknar. Låt krämen kallna. Smaka av med vaniljsocker.
            
5
                Fördela vaniljkrämen över det förgräddade pajskalet. Lägg rabarbern ovanpå.
            
6
                Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i små portioner och vispa ytterligare kraftigt. Spritsa marängsmeten över rabarbern. Grädda mitt i ugnen tills marängen har fått färg.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






