Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 1 st tomat
  • 0.5 msk senap fransk grovkornig
  • 1 dl hönsbuljong

Nötnudlar:

2 skiva vitt bröd
1 dl mjölk
150 g valnötskärnor
1 st vitlöksklyfta pressad
25 g smält smör eller margarin
salt
4 prt nudlar eller annan kokt pasta

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn kycklingfiléerna lätt i lite matfett. Salta och peppra.

2
Tärna tomaten och rör ner den i pannan tillsammans med senap. Späd med buljong och låt allt puttra under lock i ca 12-15 minuter eller tills kycklingfiléerna är möra och köttsaften genomskinlig.

3
Kantskär brödet och skär brödskivorna i tärningar. Lägg dem i en skål och häll över mjölken. Låt det stå ca 10 minuter.

4
Lägg bröd, vitlök och valnötter, men spara några nötter till garneringen, i en mixer eller matberedare. Kör allt till en grovkornig sås. Smaka av med salt.

5
Rör samman valnötssåsen med het nykokt pasta och matfett.

6
Fördela nudlarna på 4 varma tallrikar. Lägg kycklingfiléerna över och garnera med valnötter och eventuellt lite extra tomathack. En sallad är gott till.