Gästerna är på väg i trappan, dags att tända ljusen. Allt är nu klart för en festlig nyårsafton. Jacka och kjol från Finn Karelia.
Som duktyg har vi använt “krossad velour” på 145 cm bredd i ljuslila för 22:95/m. Under bordet har vi fäst 10 m tyll i små knippen med hjälp av knappnålar, 14:95/m på 135 cm bredd. Tänk på att tyll lever sitt eget liv och kräver en del tålamod. Tygerna kommer från Stoff & Stil.
Isrosorna är vackra att se på den halvtimma de varar. Rosorna har frysts in i engångsglas av plast, med ett tefat över så att de inte flyter upp.
Bordet står dukat och klart. Tanken är att bordet ska ha en svävande känsla, men också en känsla av is, snö och frost en kall vinternatt. Känslan skapades genom att använda glas, silver och lika toner.
Tårta av is – så här gör du:
1. Lägg stora vita vackra rosor i en sockerkaksform, fyll på med vatten och lägg en tallrik ovanpå så flyter de inte upp, ställ i frysen.
2. Frys in kvällen före och ta fram den i sista stund, när ljusen på bordet ska tändas blir lagom. Spola formen i vatten så släpper isen. Lägg ett par lager hushållspapper på tårtfatet för att suga upp vatten. Därefter ett tårtpapper och till slut några rosenblad runt om, vackert och dessutom står tårtan stadigt. (Istårtan börjar smälta efter ca en halvtimma).
Isrosorna är vackra att se på den halvtimma de varar. Rosorna har frysts in i engångsglas av plast, med ett tefat över så att de inte flyter upp.
Så viker du servetterna!
(klicka på bilderna för att se dem större)