• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Anders Bagge och Johanna Lind: Nyckeln är varsin toalett

  Det nyförlovade paret Johanna Lind och Anders Bagge är båda övertygade om att de äntligen träffat rätt. Nu i augusti väntar därför bröllop, men paret har även många andra järn i elden.

  Anders Bagge och Johanna Lind: Nyckeln är varsin toalett

  När Hemmets Journal besöker Johanna Lind och Anders Bagge hemma på Färingsö är ljudnivån på högsta nivå – mycket på grund av parets fyra hundar som skäller på alla som kommer och går. Men huvudpersonerna själva låter sig inte påverkas och utstrålar en enorm värme och energi.

  Efter att ha korats till Fröken Sverige1993 arbetade Johanna som modell i New York en tid. Men idag har hon jobbat som hudterapeut i över 25 år. Anders är i grunden både låtskrivare och producent men är nu också en av landets största tv-personligheter. Han har just fyllt 50 och i år är han aktuell med både en ny säsong av Idol och en självbiografi där han bland annat berättar om sin sjukdom adhd och vad kärleken till djur betyder för honom. Han släpper även ett sällskapsspel som enligt Johanna blir det roligaste spelet någonsin.

  – Vi har även något annat på gång, men det kan vi inte prata om offentligt ännu…

  Var vänner i 16 år
  Johanna och Anders kände varandra i över 16 år innan de blev ett par.

  – Första gången vi träffades var på en middag hemma hos Anders tillsammans med några andra vänner. Jag var då gift och hade med mig min lilla son Daniel. Jag minns att det var något speciellt med Anders eftersom han direkt dök ner på golvet och lekte med Daniel medan alla andra vuxna satt och åt middag. Jag insåg att han är en person med ett stort hjärta – och så känner jag även idag. Vi fortsatte ha kontakt efter det där mötet men har under alla år bara umgåtts på ett vänskapligt plan.

  Johanna som är uppvuxen på landet i Åtvidaberg berättar att hon bott i Stockholm så länge hon kan minnas – med undantag för några år på Österlen.

  – Jag har alltid jobbat hårt och mycket. Kanske kommer det från uppväxten på landet, säger Johanna och Anders instämmer.

  Anders och Johanna är övertygade om att de äntligen hittat rätt.

  – Johanna är en sådan där kvinna som kan komma hem och se helt galaklädd ut i en vacker klänning för att i nästa sekund vara ombytt och ligga och rensa i rabatterna eller köra traktor. Det är ruter i henne.

  – Jag är väldigt noga med att allt ska vara organiserat och strukturerat. Anders ADHD gör att han lätt får panik när saker och ting inte blir som han tänkt. Eller som att han plötsligt står utan rena underkläder till exempel. Jag sköter numera marktjänsten åt honom och varje dag skriver jag en lista med tider och kom ihåg-lappar. På så vis blir han lugnare. Anders nickar och håller med.

  Älskar att laga mat
  – Periodvis jobbar jag väldigt intensivt och har fullt upp. Men efter en period av sådana dagar tar jag ledigt. Då brukar jag åka och handla och laga mat, säger Anders som älskar att stå i köket!
  Johanna berömmer han färdigheter i matlagning medan Anders prisar Johannas mumsiga bakverk. En bra kombination menar de!

  – Mitt liv har på sätt och vis blivit lugnare och mer strukturerat sedan Johanna kom in i bilden. Innan jag har hunnit stiga upp på morgnarna har hon satt igång tvättmaskinen, diskmaskinen, står och stryker samtidigt som hon pratar affärer i telefon.

  – Anders är den första person som lärt mig att verkligen kunna stanna upp och ta det lite lugnt emellanåt. Han stänger av min telefon och kan säga "Så, nu är det söndag och nu tar vi ledigt". Ja, vi lugnar nog ner varandra, men på olika sätt.

  Pristagarna i skönhetstävlingen "Fröken Sverige" 1993 fr.v. tvåan Victoria Silvstedt, segraren Johanna Lind och trean Anna Hofvenstam. (Foto: TT)

  Likheterna är många, framför allt har de en gemensam humor.

  – Vi kan vakna klockan sju och skoja på olika dialekter och vi skrattar från morgon till kväll. Att ha kul ihop är viktigt i en relation, tycker vi.

  Johanna och Anders bjuder ofta in vänner och grannar på fika.

  – Det finns en fantastisk fin grannsämja här ute på Färingsö och det har nog aldrig hänt att vi inte bjuder på en mazarin eller kaffe om någon kommer förbi. Vi är båda väldigt öppna som personer och tycker om att ha folk omkring oss.

  Johanna berättar att de hellre sitter hemma en kväll och spelar spel och dricker te än går på premiärer.

  – Vi går endast på galapremiärer om det finns ett speciellt syfte annars stannar vi helst hemma. Jag kommer inte ihåg när jag var ute och åt sist, det finns ingen anledning att gå ut och äta när Anders lagar så god mat.

  Men när övergick er vänskap till kärlek?

  – Någon gång efter att jag och min ex-man separerade hörde Anders av sig och sa att det var dags att ta en fika. Vänskapen utvecklades så småningom till kärlek. 
  Vad föll ni för hos varandra?

  Anders Bagge med de övriga i Idol-juryn. Från vänter: Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders själv. Foto: IBL

  – Anders är både varm och ödmjuk. Han förmedlar kärlek till allt och alla och trots att han har så många åtaganden tar han sig tid för varje person. Visst har han rört till det lite i mitt strukturerande liv, men jag måste faktiskt erkänna att det är rätt trevligt med lite kaos också.

  Anders själv har bara lovord över för Johanna.

  – I hennes närvaro får jag lov att vara den jag är. Jag får lov att vara man och stark, men även liten och svag. När jag har ångest eller är orolig lugnar Johanna ner situationen. Hon brukar säga att 95 procent av all oro man bär på är obefogad och att inställningen betyder allt. Hon är en smart kvinna!
  Berätta om frieriet?

  – Vi åt middag på klosterhotellet i Vadstena när Anders sprang ut och in och tisslade med någon i köket. När jag sedan lyfte på locket till en maträtt låg där en ring. Anders ryckte en bukett rosor ur en vas på bordet intill, ställde sig på knä och friade. Jag börjar gråta, han grät och sedan även alla restauranggäster.

  När blir det giftermål?

  – Vi planerar att gifta oss i sommar och det kommer nog att bli ett lagom stort bröllop, men än så länge vet vi inte var. Däremot har vi bestämt att våra hundar ska få vara brudnäbbar, säger Johanna.
  Giftermålet är Anders tredje och enligt honom känns det som han nu äntligen har landat och kommit hem.

  – Att få gifta sig med Johanna, ja ... närmare himlen kan man inte komma och jag längtar efter att hon står där bredvid mig och säger ja.

  Kommer det vara ni två för alltid nu?

  – Ja, vi kan inte tänka oss ett liv utan varandra. Vår magnetism är för stark för det.

  Anders och Johanna är i full färd med att inreda huset på Färingsö. Hittills har det fungerat mest som en arbetsplats men nu ska paret sätta sin prägel på det gemensamma hemmet. Här är de med Sonja, en av sina fyra hundar.

  Anders har sagt att han kan längta efter att vara pappa. Hur tänker ni kring det?

  – Jag har haft hundar nästan hela mitt liv och våra hundar betyder jättemycket för oss just nu. Men att kunna få barn är en gåva och händer det, ja då skulle det vara helt fantastiskt, det tycker vi båda två, säger Johanna.

  Vad gör ni helst en ledig dag?

  – Vi kanske inte alltid gör saker ihop. Men vi hänger gärna bara här hemma. Båda älskar sällskapsspel och jag kanske lagar mat eller kollar någon serie, säger Anders.

  Johanna pysslar gärna i hemmet.

  – Eller bakar! Livet är skönt här. Vi jobbar i stan och träffar ständigt en massa folk, men här finner vi lugn och ro. Vi föredrar båda landet, men kontrasten är viktig.

  Vad har ni för framtidsdrömmar?

  – Förutom bröllopet så håller vi nu på att renovera huset. Från att ha känts mer som en arbetsplats med studio och kontor försöker vi nu att sätta en gemensam prägel på vårt hem. Kanske kan det även bli en spa- och relaxavdelning.

  Och kärnan i en kärleksfull relation, vad är det?

  – Humor och kommunikation. Och varsin toalett!

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!