• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Test av tights

  Dyra tights varken håller bättre eller blir mindre noppiga än billiga. Det visar Icakurirens test av tjocka strumpbyxor.Läs hela testet av tights här

  Test av tights

  Tights, lite tjockare strumpbyxor, har blivit populärt att ha till kjol och de går inte lika lätt sönder som tunna av nylon. Men i stället blir de noppiga och fula av skor och stövlar. Blir det hål på dem är det oftast i foten – av just skorna.
  Icakuriren har testat tio par svarta tights av bomull, ull och konstmaterial som kostar från 80 till 269 kronor.

  Resultatet visar att de dyra tightsen varken håller bättre eller noppar sig mindre än många av de billigare märkena.
  Bäst i vårt test är strumpbyxorna i bomull/microfiber från Åhléns för 149 kronor. De håller bra och noppar sig inte i första taget. Dessutom har de bra passform.
  Klart sämst i test är Twilfits mjuka strumpbyxa i materialet modal som både noppar sig rejält mycket och har dålig hållbarhet.

  Det är svårt att veta om tightsen kommer att hålla eller om de kommer att få hål redan efter några gångers användning. Någon hjälp av priset får man inte. Vad ska man då titta på? Material kan ge en viss hjälp. Det som är mest hållbart är olika syntetmaterial, som nylon.
  Ull och akryl, liksom bomull av sämre kvalitet noppar sig lättare än andra material, men noppor är enbart en fråga om utseendet och påverkar inte hur bra den håller.
  Hållbarhet beror i stället också på passformen. En strumpa som korvar sig är lätt att fastna i. Å andra sidan, om strumpbyxorna är för små i storleken kan de spricka i sömmarna. En lagom storlek och bra passform är A och O för hållbarheten.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!