• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vandra i Cervinia

  Vandra i Cervinia
  Cervinia bjuder på härliga kontraster med den bergiga naturen, den gröna dalen och de kristallklara alpsjöarna.

  Spektakulär natur, kristallklara alpsjöar och kulinariska överraskningar – Italienska alperna bjuder in till det ljuva livet.

  Vandra och njut. I början av september reser vi till italienska Cervinia. Byn ligger i vackra Aostadalen 2050 meter över havet mellan Plateau Rosa och den ikoniska bergstoppen Matterhorn som sträcker sig upp till 4 478 meter över havet. Området bjuder på 200 kilometer natursköna vandringsleder, hisnande bergsvyer och ett stort utbud av aktiviteter. Här trivs livsnjutaren som vill uppleva en aktiv semester med extra guldkant i form av goda lokala Aosta-viner, italienska delikatesser och ett bekvämt boende. Vi bor på Hotell Marmore med ett perfekt läge längs gågatan i byns centrum. Vi vandrar längs kristallklara sjöar, i tysta skogar och genom pittoreska alpbyar. Du väljer mellan två vandringsgrupper med olika svårighetsgrad.

  I Cervinia är maten en stor del av upplevelsen och här kan du njuta av lokala delikatesser och goda italienska viner. Oavsett om du befinner dig uppe på en bergshytta 3 000 m ö h eller nere i byn kan du räkna med att bli serverad vällagad mat gjord på närproducerade råvaror. Tillsammans får vi en vecka fylld av aktiva dagar i det mäktiga landskapet med svårslagen utsikt och mat och dryck som överträffar alla förväntningar. Trevligt sällskap får du på köpet när du reser med IcaKuriren. Buon Viaggo!

  Rummen på nybyggda Hotel Marmore är av högsta klass med påkostade materialval i rustik Aosta-stil med sköna kvalitetssängar i alla rum.

  Dag 1 Ankomst Cervinia
  Vi anländer till Cervinia och checkar in på hotellet. Idag kan du njuta av en promenad på egen hand och varför inte en god lunch på någon av byns soliga uteserveringar. På kvällen serveras en god middag på hotellet.

  Dag 2 La Goillet med utsikt över Monte Cervino
  Efter en god frukost delar vi in oss i grupper beroende på svårighetsgrad och tar liften upp till Plan Maison (2 550 m ö h). Härifrån vandrar vi mot den kristallklara konstsjön Lago Goillet vidare bort mot det vackra kapellet: Capella di St Anna. Väl här njuter av de mäktiga vyerna över Monte Cervino och äter en god picknick i det gröna. På eftermiddagen är det dags för veckans första After Walk följt av en god fyrarätters middag på hotellet.

  Ta med kameran och föreviga alplandskapets flora och fauna.

  Dag 3 Smaragdgröna sjön Lago di Lod med utsikt över Matterhorn
  Idag tar vi oss med buss till grannbyn Chamois, vidare med lift upp till den smaragdgröna sjön Lago di Lod (2 014 m ö h).  Härifrån går vi uppför, längs den kända vandringsleden Grande Balconata del Cervino som bjuder på dramatiska vyer över Matterhorn. Efter middagen kan du vara med och testa dina kunskaper i veckans populära Pubquiz.

   

  Dag 4 Alpsjön Lago Cime Bianche och utsikt över Monte Cervino
  Idag tar vi liften upp till Plan Maison där vi fortsätter till fots upp till alpsjön Lago Cime Bianche som är dagens högsta punkt (2 850 m ö h). Härifrån har vi en enastående utsikt över det majestätiska Monte Cervino. Vi njuter av vår medhavda picknick innan vi vandrar tillbaka till hotellet.

  Till fots blir naturupplevelserna ännu större.

  Dag 5 Ledig dag eller utflykt till Aosta stad
  Idag vilar vi benen med en vandringsfri dag. Ett tips är att följa med på vår trevliga dagsutflykt till Aosta Stad.  Vill du hellre stanna kvar i byn finns det mycket att uppleva. Hyr mountainbike, spela golf på Europas högst belägna golfbana, klättra eller bara njut av de vackra omgivningarna på en solig terrass. 

  Dag 6 Finestre di Cignana med utsikt över alpsjön Lago di Cignana
  Efter frukost tar vi bussen en bit ner i dalen till Perrères där vi påbörjar dagens vandring. Vi går genom lummiga skogar och betesmarker tills vi kommer upp på kalfjället och bergsrestaurangen Rifugio Bermasse som är målet för dagen. Här njuter vi av en utsökt lunch och något svalkande att dricka. På eftermiddagen finns det tid att strosa runt i byn.

  I alpmiljön smakar både mat och dryck extra bra.

  Dag 7 Bergshyttan Rifugio Oriondé med utsikt över Cervinia
  Från liftstationen på Plan Maison går vi till vänster upp till bergshyttan: Rifugio Oriondé som ligger belägen direkt under Matterhorn (2 800 m ö h). Härifrån får vi uppleva en riktig högalpin känsla och en fantastisk vy över Cervinia. På kvällen väntar en god middag i Ristorante Angelo.

  Dag 8
  Idag är det hemresedag. Efter en god frukost lämnar vi vandringsparadiset för denna gång. 

  Resfakta

  Avresa 7 september
  Hemresa 14 september
  Pris: 11 995 kr per person i del i dubbelrum

  Allt detta ingår i resans pris

  • Flyg T/R Arlanda - Turin, Göteborg/Köpenhamn - Milano
  • Inkvartering i 7 nätter på Hotel Marmore***+
  • Frukostbuffé i 7 dagar
  • Fyrarätters middagar i 6 dagar
  • Alpin Vandring i 5 dagar
  • En kväll med PubQuiz
  • Reseledarservice
  • Lokala skatter
  • Flygskatter

   

  Tillägg per person
  • Transfer T/R Turin/Milano – Cervinia 455 kr
  • Avbeställningsskydd 240 kr
  • Balkongtillägg (begränsat antal platser) 390 kr
  • Dagsutflykt till Aosta 440 kr
  • Dagsutflykt till Aosta + Vinprovning på vingården Les Crêtes 695 kr

   

  Så här bokar du

  Ring STS Alpresor 0771-20 20 20 eller mejla till info@alpresor.se

  Bra att veta

  Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa vandringarna efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Transporter och linbaneturer kan ersättas med andra alternativ beroende på väder och vind. Det är därför viktigt att veta att programmet inte alltid stämmer överens med hur vi i verkligheten väljer att vandra under veckan. Vi rekommenderar att du tar med ryggsäck, vattenflaska, solglasögon och regnkläder. De Alpina Vandringarna kräver en sko med rejäl sula och ett högt skaft som ger stöd för ankeln. Utförlig utrustningslista fås vid bokning.

  Särskilda resevillkor
  Minst 20 deltagare krävs för att genomföra resan. Begränsat antal platser. Vi reserverar oss för eventuella program, pris och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. 

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!