4 portioner
Du behöver
- 600 g fläskkarré, benfri
- Träpinnar, blötlagda i minst 30 minuter
Marinad
- 4 msk japansk soja
- 1 msk fisksås
- 1 msk srirachasås
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk flytande honung
- 2 vitlöksklyftor, finrivna
- 1 msk finriven ingefära
Till servering
- 200 g glasnudlar
- 1 romansallad
- 1 färsk knipplök
- 150 g cocktailtomater
- 150 g sockerärtor
- 1 gurka
- 8 rädisor
- 2 msk grovhackad mynta eller
- Koriander
- ½ dl jordnötter, grovhackade
- 1 lime, pressad saft
- 1 dl sweetchilisås
- 2 msk japansk soja
Gör så här
- Skär köttet i mindre bitar. Blötlägg pinnarna i minst 30 minuter i kallt vatten så att de inte tar eld under grillningen.
- Tillsätt köttet i en bunke och häll ner soja, fisksås, srirachasås, sesamolja, honung, finriven vitlök och ingefära. Blanda så att marinaden kommer åt överallt, täck bunken och ställ in i kylen att marinera i minst 30 minuter.
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i durkslag och skölj med kallt vatten, låt rinna av.
- Plocka och skölj salladen och skär i grova bitar. Skala och dela löken i två halvor och skär i tunna skivor, även skaftet. Dela tomaterna i halvor, skala och skiva gurkan, skölj och skär rädisor i skivor.
- Varva nudlar och grönsakerna på ett fat och toppa med hackade örter och jordnötter. Blanda limesaft med sweetchilisås och soja, häll över hälften av dressingen och servera resten i en skål vid sidan av.
- Grilla spetten tills de är genomstekta och fått fin färg. Servera med salladen och den goda dressing