4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskkarré, benfri
  • Träpinnar, blötlagda i minst 30 minuter

Marinad

  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk srirachasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk finriven ingefära

Till servering

  • 200 g glasnudlar
  • 1 romansallad
  • 1 färsk knipplök
  • 150 g cocktailtomater
  • 150 g sockerärtor
  • 1 gurka
  • 8 rädisor
  • 2 msk grovhackad mynta eller
  • Koriander
  • ½ dl jordnötter, grovhackade
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 dl sweetchilisås
  • 2 msk japansk soja

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar. Blötlägg pinnarna i minst 30 minuter i kallt vatten så att de inte tar eld under grillningen.
  2. Tillsätt köttet i en bunke och häll ner soja, fisksås, srirachasås, sesamolja, honung, finriven vitlök och ingefära. Blanda så att marinaden kommer åt överallt, täck bunken och ställ in i kylen att marinera i minst 30 minuter.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i durkslag och skölj med kallt vatten, låt rinna av.
  4. Plocka och skölj salladen och skär i grova bitar. Skala och dela löken i två halvor och skär i tunna skivor, även skaftet. Dela tomaterna i halvor, skala och skiva gurkan, skölj och skär rädisor i skivor.
  5. Varva nudlar och grönsakerna på ett fat och toppa med hackade örter och jordnötter. Blanda limesaft med sweetchilisås och soja, häll över hälften av dressingen och servera resten i en skål vid ­sidan av.
  6. Grilla spetten tills de är genomstekta och fått fin färg. Servera med salladen och den goda dressing