4 portioner

Du behöver

  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 paprikor, gärna röd och gul
  • 1 knippe färsk rödlök
  • 1 kg kvisttomater
  • 2–3 msk olivolja
  • Flingsalt och svartpeppar

Servering

  • 150 g fetaost
  • 2 dl tjock yoghurt
  • 1 dl ajvar
  • 1 citron i klyftor
  • 1 dl svarta oliver, t  ex kalamata
  • ½ dl grovhackade örter, t  ex bladpersilja eller basilika

Gör så här

1.  Skär aubergine och squash i grova skivor på längden. Dela paprikorna, kärna ur och skär i grova bitar. Dela löken i fyra delar på längden. Dela tomaterna i halvor.
2.  Lägg ut grönsakerna på ett fat. Pensla med olivolja och krydda med salt och peppar.
3.  Dela fetaosten i mindre ­bitar. Blanda yoghurt med ­ajvar och krydda med salt och peppar.
4.  Grilla grönsakerna på direkt värme, ett par minuter på varje sida, tills de fått fin färg.
5.  Servering: Lägg upp alla grönsaker på ett fat och servera med fetaost, yoghurtsås,
citronklyftor och oliver. Toppa gärna med lite färska örter och några matskedar olivolja.