4 portioner
Du behöver
- 1 aubergine
- 1 squash
- 2 paprikor, gärna röd och gul
- 1 knippe färsk rödlök
- 1 kg kvisttomater
- 2–3 msk olivolja
- Flingsalt och svartpeppar
Servering
- 150 g fetaost
- 2 dl tjock yoghurt
- 1 dl ajvar
- 1 citron i klyftor
- 1 dl svarta oliver, t ex kalamata
- ½ dl grovhackade örter, t ex bladpersilja eller basilika
Gör så här
1. Skär aubergine och squash i grova skivor på längden. Dela paprikorna, kärna ur och skär i grova bitar. Dela löken i fyra delar på längden. Dela tomaterna i halvor.
2. Lägg ut grönsakerna på ett fat. Pensla med olivolja och krydda med salt och peppar.
3. Dela fetaosten i mindre bitar. Blanda yoghurt med ajvar och krydda med salt och peppar.
4. Grilla grönsakerna på direkt värme, ett par minuter på varje sida, tills de fått fin färg.
5. Servering: Lägg upp alla grönsaker på ett fat och servera med fetaost, yoghurtsås,
citronklyftor och oliver. Toppa gärna med lite färska örter och några matskedar olivolja.