4 portioner

Du behöver

  1. 1 blomkålshuvud, ca 1 kg
  2. 2 msk rapsolja
  3. flingsalt och svartpeppar

Till servering

  • 4 portioner havreris
  • 50 g smör
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 salladslökar
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk finriven pepparrot
  • 2 msk finhackad dill
  • 3 msk finhackad persilja
  • 2 msk finskuren gräslök

Gör så här

  1. Skär blomkålen i tjocka skivor. Pensla med olja och krydda med lite salt och peppar.
  2. Koka havreriset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötaktigt. Dra kastrullen från värmen och smaksätt med kapris och finrivet citronskal.
  4. Strimla salladslöken i fina skivor. Skeda ner gräddfil i en skål och tillsätt finriven pepparrot. Häll ner det mesta av örterna, spar lite till garnering. Blanda och krydda med lite salt och peppar.
  5. Grilla blomkålen tills den fått fin färg på båda sidor.
  6. Servera med havreriset och ringla över några skedar kaprissmör. Servera den kalla såsen vid sidan av. Toppa med strimlad salladslök och resten av örterna.