4 portioner
Du behöver
- 1 blomkålshuvud, ca 1 kg
- 2 msk rapsolja
- flingsalt och svartpeppar
Till servering
- 4 portioner havreris
- 50 g smör
- 2 msk kapris
- 1 tsk finrivet citronskal
- 2 salladslökar
- 2 dl gräddfil
- 1 msk finriven pepparrot
- 2 msk finhackad dill
- 3 msk finhackad persilja
- 2 msk finskuren gräslök
Gör så här
- Skär blomkålen i tjocka skivor. Pensla med olja och krydda med lite salt och peppar.
- Koka havreriset enligt anvisningen på förpackningen.
- Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötaktigt. Dra kastrullen från värmen och smaksätt med kapris och finrivet citronskal.
- Strimla salladslöken i fina skivor. Skeda ner gräddfil i en skål och tillsätt finriven pepparrot. Häll ner det mesta av örterna, spar lite till garnering. Blanda och krydda med lite salt och peppar.
- Grilla blomkålen tills den fått fin färg på båda sidor.
- Servera med havreriset och ringla över några skedar kaprissmör. Servera den kalla såsen vid sidan av. Toppa med strimlad salladslök och resten av örterna.