Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 msk olivolja
  • Flingsalt och svartpeppar
  • ½ rödkål, ca 250 g
  • 3 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 200 g röda druvor
  • Dressing
  • 50 g blåmögelost, tex Roquefort
  • 2 dl gräddfil
  • Salt och svartpeppar
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • Servering
  • 50 g rostade pumpafrön
  • Ugn
  • 200°

Gör så här

1

Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen med hälften av oljan tills den fått fin färg på båda sidor, krydda med salt och peppar. Sätt åt sidan.

2

Dela kålen i tunna klyftor. Skala och dela palsternackan i mindre bitar. Skala löken och skär i klyftor och dela druvorna i mindre klasar. Placera allt på en ugnsplåt, tillsätt resten av oljan, blanda runt och krydda med salt och peppar.

3

Baka av i mitten av ugnen i 15 minuter. Tillsätt kycklingen och låt den steka klart i ca 10 minuter tills den är genomstekt.

4

Dressing: Smula osten i mindre bitar, blanda med gräddfil och krydda med salt och peppar. Toppa med hackad persilja.

5

Servering: Skär kycklingen i portionsbitar och fördela ut över plåten. Toppa med rostade pumpafrön och servera tillsammans med dressingen.