Så här snittas degtrianglarna till äppelbakelserna. Fyllningen läggs i mitten innan sidorna viks över den omlott.

Du behöver

  • 5–6 medelstora äpplen
  • 2–3 msk citronsaft
  • 2–3 msk strösocker
  • 1 förp rund smördeg
  • 1 litet ägg
  • Pärlsocker
  • Ugn
  • 200°

Gör så här

1

Skala, klyfta, kärna ur och skär äpplen i små bitar. Blanda dem med citronsaft och socker i en stor stekpanna och fräs under omrörning tills de börjar bli mjuka. Låt kallna.

2

Rulla ut smördegen tillsammans med papperet på ett bakbord. Dela degen i 4 trekanter. Snitta degen (se bild ovan).

3

Lägg äppelbitarna i mitten av varje degtrekant. Vik degen omlott över fyllningen. Lägg bakelserna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla degen med uppvispat ägg.

4

Strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera ljumma med vaniljsås eller glass.