Du behöver

  • 500 gram jordärtskocka
  • 500 gram delikatesspotatis
  • 1 gul lök
  • 200 gram varmrökt sidfläsk
  • 2 äpplen, t ex Aroma
  • 2 matskedar olivolja
  • Salsa verde
  • 1 deciliter finhackad bladpersilja
  • 1 matsked dijonsenap
  • ½ citron rivet skal och pressad saft
  • 3 matskedar olivolja
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

1

Tvätta, skrubba och skär jordärtskockan i grova bitar. Skölja och dela potatisen på samma sätt. Skala och dela löken på mitten och skär i tunna klyftor.

2

Skär sidfläsket i mindre bitar. Skölj och dela äpplena i två delar, kärna ur och skär i klyftor.

3

Lägg ut grönsakerna på en plåt och ringla över olivolja, krydda med lite salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter tills grönsakerna börjat mjukna.

4

Lägg ut grönsakerna på en plåt och ringla över olivolja, krydda med lite salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter tills grönsakerna börjat mjukna.

5

Salsa verde: Blanda bladpersilja, dijonsenap, rivet citronskal och pressad saft och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.

6

Servera salsa verden till de ugnsrostade grönsakerna.