Du behöver

  • 1 ½ deciliter grillad paprika (på burk)
  • 5 deciliter crème fraiche med chili- och paprikasmak
  • 1 deciliter hackade örter, t ex persilja, timjan och basilika
  • 4 fjärilskotletter
  • Smör till stekning
  • Salt och svartpeppar
  • 1 deciliter vatten
  • ½ köttbuljongtärning
  • 3 deciliter grovhackad spenat
  • 1 kryddmått krossad rosépeppar
  • Servering
  • Pasta, t ex tagliatelle
  • Rostade cocktailtomater

Gör så här

1

Låt paprikan rinna av och strimla den. Blanda paprikan med crème fraiche och örter.

2

Fyll kotletterna med paprikaröran och fäst med 2 tandpetare. Det ska bli röra över.

3

Hetta upp smör i en stekpanna. Stek kotletterna ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Ta upp kotletterna och diska av stekpannan.

4

Tillsätt resten av paprikaröran, vatten och smulad buljongtärning och vispa ut blandningen i stekpannan.

5

Värm upp såsen och tillsätt spenaten. Koka snabbt i ett par minuter, spenaten ska behålla sin krispighet.

6

Lägg kotletterna i såsen. Strö över krossad rosépeppar och eventuellt lite örter.

7

Servera med tagliatelle och rostade tomater.