Du behöver
- 500 gram lammfärs
 - 1 vitlöksklyfta
 - 2 matskedar finhackad bladpersilja
 - 1 tesked paprikapulver
 - 1 tesked spiskummin
 - 1 nypa kajennpulver eller chiliflakes
 - Salt och svartpeppar Tomatsås
 - 2 vitlöksklyftor
 - 3 matskedar olivolja
 - 1 burk passerade tomater, ca 400 gram
 - 1 matsked finhackad färsk koriander
 - 1 nypa chiliflakes
 - Salt och svartpeppar Servering
 - Oliver
 - Gott bröd, t.ex. baguette
 - 1–2 matskedar grovhackad bladpersilja eller koriander
 
Gör så här
Köttbullar: Lägg färsen i en bunke. Skala och finhacka vitlöken. Tillsätt den i färsen tillsammans med hackad persilja, paprikapulver, spiskummin och kajennpeppar. Krydda med lite salt och peppar.
Blanda samman färsen och rulla små köttbullar.
Tomatsås: Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en traktörpanna eller en rejäl stekpanna med kant och tillsätt olivolja.
Häll ner vitlöken och rosta i 1 minut utan att den tar färg.
Tillsätt passerade tomater, finhackad koriander och krydda med chiliflakes samt lite salt och peppar. Låt såsen koka samman i 10 minuter utan lock. Tillsätt köttbullarna.
Koka samman sås och köttbullar tills köttbullarna är genomkokta. Vänd runt några gånger i såsen.
Servera tillsammans med oliver och bröd och toppa med örter.

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







