Du behöver
- 1 kg kycklingklubbor
 - Vatten
 - 1 gul lök
 - 2 morötter
 - Några svartpepparkorn
 - Några kryddnejlikor
 - 3 lagerblad
 - 2 teskedar salt Currysås
 - 1 gul lök
 - 2 vitlöksklyftor
 - ½ röd chilifrukt
 - Rapsolja till stekning
 - 1 äpple
 - 2 teskedar curry
 - 2 deciliter vispgrädde
 - 1 ½ dl buljong från kycklingkoket
 - 2-3 tsk pressad citron
 - 1 matsked finriven ingefära
 - Salt Sallad med risvinägerdressing
 - 150 gram isbergssallad
 - Några cocktailtomater
 - ½ gurka
 - 1 salladslök
 - 2 matskedar risvinäger
 - 1 matsked strösocker Servering
 - Basmatiris
 - Mango chutney
 
Gör så här
Skölj kycklingen i kallt vatten. Lägg delarna i en rostfri gryta och täck med vatten. Koka upp och skumma av.
Skala och klyfta löken. Skala och skiva morötterna. Lägg lök, morot, svartpepparkorn, kryddnejlikor, lagerblad och salt i grytan.
Låt koka under lock i 40 minuter. Ta upp kycklingdelarna, lossa köttet från benen.
Koka buljongen i ytterligare 15 minuter. Sila den och släng grönsakerna och kryddorna.
Currysås: Hacka löken och pressa vitlöken. Dela chilin på längden, kärna ur och finhacka den. Fräs all lök och chilin i rapsolja i en gryta.
Kärna ur och skiva äpplet. Tillsätt i grytan och låt fräsa med. Tillsätt curryn, rör om.
Rör ner grädde och buljong från kycklingkoket. Låt koka i några minuter. Smaka av med citron, ingefära och salt.
Tillsätt kycklingköttet till såsen och låt det bli varmt.
Sallad med risvinägerdressing: Dela salladen i bitar och tomaterna i halvor. Skiva gurka och salladslök. Blanda vinäger och socker och häll det över salladen.
Servera kycklingen med ris, sallad och mango chutney.

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







