Du behöver

  • 100 g digestivekex
  • 3 msk råsocker
  • 100 g smör
  • 1 tsk kardemumma

Fyllning

3 st ägg
1 dl strösocker
0.5 tsk äkta vanilj
1 st lime
250 g mascarponeost
3 dl vispgrädde
250 g frysta lingon
2 msk flytande honung
1 tsk kanel
100 g rostade hasselnötter

Topping

lingonpulver
honungslingon

Gör så här

1

Mixa kexen till ett fint smul, blanda med råsocker. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötaktigt. Blanda med kaksmul och kardemumma. Fördela i en springform, ca 20 cm.

2

Fyllning Separera äggulorna från vitorna. Vispa gulorna vitt och fluffigt med socker och vanilj. Blanda i limeskal och -saft, mascarpone och grädde. Vispa till en slät kräm.

3

Rengör visparna noga. Vispa vitorna till ett hårt skum, blanda med äggulesmeten.

4

Värm lingon och honung med kanel tills honungen smält. Rör försiktigt så bären inte mosas.

5

Fördela lingon och nötter i formen, spar lite lingon till topping. Fyll på med krämen. Plasta in och låt stå i frysen i minst 3 timmar.

6

Topping  Garnera kakan med lingonpulver och honungslingon.