Du behöver

  • 1 pkt pizzadeg färdig (400 g)
  • 1 burk crème fraîche
  • 3 dl Parmesan-ost fint riven
  • 2 st zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 2 st mozzarellabollar (250g)
  • 2 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Grönkålspesto

2 dl grönkål hackad
1 dl solroskärnor
1 st citron finrivet skal
1 st vitlöksklyfta hackad
2 dl Parmesan-ost
1,5 dl rapsolja

Gör så här

1

Värm ugnen till 225 grader, låt plåten ligga i. Kavla ut pizzadegen på bakplåtspapper. Blanda crème fraiche och parmesan och bred ut över degen. 

2

Hyvla zucchinin på längden. Vänd den i olivolja. Lägg ut skivorna på pizzan, strö över riven mozzarella. Krydda med salt och svartpeppar. 

3

För över bakplåtspapperet på den heta plåten. Grädda pizzan i 15 minuter eller tills den fått fin färg. 

4

Grönkålspesto Skölj och torka grönkålen. Rosta solroskärnorna i torr panna tills de får lite färg. Lägg samtliga ingredienser i en matberedare förutom oljan, mixa några sekunder. Häll i oljan, mixa vidare. Smaka av med salt och peppar.

5

Ta ut pizzan ur ugnen och skeda över lite pesto. Skär i bitar och servera med peston.