Du behöver
Pesto
2 kruka basilika
3 st vitlöksklyftor
2 dl pinjenötter
2 dl olivolja
75 g Parmesan fÀrsk
salt, svartpeppar
Till servering
2 pkt fÀrsk fylld pasta t.ex. med ricotta
16-20 st oliver
50 g ruccola
50 g flagad parmesan
2 msk rostade pinjenötter
4 st citronklyftor
Gör sÄ hÀr
Pesto Mixa ihop basilika, vitlöksklyftor och pinjenötter i en matberedare. HÀll i oljan under maskinens gÄng. HÀll peston i en skÄl. Finriv och vÀnd ner parmesanen. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning pÄ förpackningen och lÄt den rinna av i ett durkslag.
Blanda pasta, pesto, oliver och rucola. Servera med flagÂad parmesan, pinjenötter och Âcitronklyftor.