Du behöver

Pesto

2 kruka basilika
3 st vitlöksklyftor
2 dl pinjenötter
2 dl olivolja
75 g Parmesan fÀrsk
salt, svartpeppar

Till servering

2 pkt fÀrsk fylld pasta t.ex. med ricotta
16-20 st oliver
50 g ruccola
50 g flagad parmesan
2 msk rostade pinjenötter
4 st citronklyftor

Gör sÄ hÀr

1

Pesto Mixa ihop basilika, vitlöksklyftor och pinjenötter i en matberedare. HÀll i oljan under maskinens gÄng. HÀll peston i en skÄl. Finriv och vÀnd ner parmesanen. Smaka av med salt och peppar.

2

Koka pastan enligt anvisning pÄ förpackningen och lÄt den rinna av i ett durkslag.

3

Blanda pasta, pesto, oliver och rucola. Servera med flag­ad parmesan, pinjenötter och ­citronklyftor.