Du behöver

  • 125 g mörk choklad
  • 125 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 g smör rumstempererat
  • 3 msk glögg

Garnering

kakaopulver

Gör så här

1

Hacka chokladen grovt och lägg den i en bunke.

2

Värm grädden i en kastrull så att den blir ordentligt varm men inte kokar. Häll grädden över chokladen. Rör så att all choklad smälter, enklast går det med elvisp.
Om chokladen inte smälter helt, värm den i mikron i någon sekund.

3

Tillsätt smör och glögg, rör så att allt blir ordentligt blandat. Ställ tryffeln kallt, gärna över natten.

4

Forma ungefär 25 kulor av smeten. Rulla dem i kakao på en tallrik och förvara dem kallt.


Kommentar:
Tips: Om smeten blir väldigt kladdig när kulorna ska rull­as, ställ in tryffelsmeten i kyl­en en stund eller ta lite kakao på händerna.