Du behöver

  • 500 g palsternacka
  • 500 g potatis
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk finhackade örter

Till servering

500 g kycklingfilé
3 msk ströbröd
smör och olivolja
2 dl crème fraîche
1 st vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
50 g bladspenat
50 g parmesanost
ev finhackade örter

Gör så här

1

Skala palsternacka och potatis och skär i mindre bitar. Koka rotsakerna mjuka i lättsaltat vatten.

2

Tillsätt smör och mjölk och mosa till ett grovt mos. Smaksätt med salt, peppar och finhackade örter.

3

Vänd kycklingen i ströbröd, krydda med salt och peppar och stek i rikligt med smör och olja tills kycklingen är frasig och genomstekt.

4

Blanda crème fraiche med vitlök, dijonsenap, hälften av spenaten och några matskedar finriven parmesan. Krydda med lite salt och peppar.

5

Servera moset med kyckling och sås. Toppa med resten av spenaten, finriven parmesan och gärna lite finhackade örter.


Kommentar:
Kycklingens milda smak gör sig bra till det smakrika palsternacksmoset. Här en tunnskivad variant som gör att stekningen går blixtsnabbt.