Du behöver

  • 450 g kycklingbröst eller kycklinglår
  • 80 g chorizo
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd paprika
  • 2 st tomater
  • olivolja till stekning
  • 0,5 st kuvert saffran
  • 130 g capellini
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 1.5 msk pressad citron
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

1

Skär kycklingen i breda strimlor och skiva chorizon.

2

Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan och tärna tomaterna.

3

Bryn kyckling och chorizo i lite olivolja i en stor traktörpanna eller en gryta.

4

Tillsätt lök, vitlök, paprika, tomat och saffran och fortsätt steka under omrörning ett par minuter.

5

Bryt pastan i mindre bitar och lägg ner i pannan. Häll på buljong och citron. Låt koka utan lock i cirka 10 minuter, tills pastan är klar, rör om då och då så att pastan inte klibbar ihop. Strö över persilja och servera.

6

Tips: Capellini har en koktid på cirka 3 minuter, men det är i vanligt pastavatten, när den kokas så här tar det lite längre tid.


Kommentar:
Fideuà är en variant av paella med pasta istället för ris. Den heta chorizon sätter smak tillsammans med saffran och mild kycklingbuljong.