Du behöver
- 8 st kronärtskocksbottnar
- 1 tsk olivolja
- 1 tsk vit balsamvinäger
- 1 nypa salt
- nymalen svartpeppar
- 75 g Saint Agur eller annan krämig mögelost
- 20 g salta mandlar
- färsk timjan att toppa med
Gör så här
1
Låt kronärtskocksbottnarna rinna av och torka av dem med hushållspapper. Lägg dem på ett fat, droppa över olivolja och balsamvinäger, salta och peppra lätt.
2
Fördela osten i bottnarna. Grovhacka mandeln och strö över den. Toppa med lite timjan.
3
Tips: Köp färdiga salta mandlar eller gör egna efter recept på icakuriren.se.
4
Den som vill kan värma de fyllda bottnarna lite, 5 minuter i 175 grader är lagom.
Bjud på en smakrik förrätt med kronärtskocksbottnar och krämig mögelost. Snabbare än så här blir det knappast!