Du behöver

  • 600 g kycklingfiléer med skinn
  • salt, svartpeppar
  • smör och olja till stekning
  • 1 st äggula
  • 0,5-1 st klyfta vitlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 st citron saften
  • 1 dl rapsolja
  • 1.5 dl riven parmesanost
  • 2 kruka romansallad sköljd, torr
  • 500 g kokta rödbetor skalade

Till servering

krutonger
riven parmesanost

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och torka av filéerna. Salta och peppra runtom och stek dem till fin färg i smör och olja i het panna. Lägg över i ugnsform och stick in en ugns-termometer i filéns tjockaste del. Tillaga kycklingen i ugnen till 70 graders innertemperatur. Ta ut och låt vila.

2

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och torka av filéerna. Salta och peppra runtom och stek dem till fin färg i smör och olja i het panna. Lägg över i ugnsform och stick in en ugns-termometer i filéns tjockaste del. Tillaga kycklingen i ugnen till 70 graders innertemperatur. Ta ut och låt vila.

3

Stavmixa äggulan med vitlök, senap och citronsaft. Tillsätt oljan lite i taget och mixa till en majonnäs. Vänd ner parmesanosten och späd med vatten till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Se till att ingredienserna håller samma temperatur så minskar risken att såsen skär sig.

4

Riv romansalladen i bitar och vänd ihop den med cirka 3 matskedar av dressingen. Lägg upp på tallrik. 

5

Skiva kycklingbrösten, klyfta rödbetorna och lägg upp på salladen. Toppa med krutonger och riven parmesanost. Servera resten av dressingen på sidan om.


Kommentar:
En krämig parmesandressing ger lyxkänsla åt en annars tämligen enkel sallad.