Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 100 g svamp (t ex champinjoner)
  • olja att steka i
  • 140 g bacon
  • 500 g nötfärs gärna av högrev
  • 1 st ägg
  • 2 msk köttfond
  • 1 dl persilja fint skuren
  • svartpeppar

Tillbehör

kokt potatis
stekt svamp
saltgurka
lingonsylt

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och svampen och stek i olja.

2

Skiva bacon tunt och låt steka med i lökfräset tills allt är mjukstekt.

3

Blanda färsen med ägg, fond och persilja. Blanda ner lökfräset och forma till en limpa, cirka 20 centimeter lång. 

4

Lägg limpan i en liten ugnsform, dra några tag med svartpepparkvarnen över och stek mitt i ugnen i cirka 20 minuter, till en innertemperatur på 70 grader. 

5

Låt limpan vila några minuter innan den skärs upp. Servera med kokt potatis, stekt svamp, saltgurka och lingonsylt.


Kommentar:
Köttfärslimpa är lättfixad husmanskost. Här använde vi grovmalen högrevsfärs för en djupare köttsmak och kraftigare struktur. Bacon och svamp ger limpan saftighet.