Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • salt & peppar
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 1 st purjolök det vita
  • 1 kg potatis kokt kall
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl finhackade färska örter t ex gräslök, persilja och timjan
  • 1 tsk dijonsenap
  • 50 g Parmesan
  • 2 msk smör
  • grönsallad och vinägrett

Gör så här

1

Dela torsken i mindre bitar. Krydda med salt och peppar. 

2

Skala och finhacka vitlöken och dela purjolöken på längden. Skölj noga bort jord och skiva den tunt.

3

Dela potatisen i mindre bitar.

4

Blanda grädden med örter och senap. Riv osten fint och tillsätt den. Krydda med lite salt och peppar.

5

Hetta upp smöret i en panna och fräs vitlök och purjolök i cirka 1 minut. Häll över gräddblandningen och rör om. Tillsätt fisk och potatis, sänk värmen och sjud under lock i cirka 5–6 minuter eller tills fisken är genomkokt. 

6

Servera med en god sallad och vinägrett.


Kommentar:
Smart och snabbt sätt att göra allt i pannan, när du har några kalla potatisar över från gårdagen.